Algemene Ledenvergadering en de Landelijke ContactDag

Op zaterdag 8 april as. staat de ALV en LCD gepland. Locatie De Mariënhof te Amersfoort. De presentaties van de LCD gaan over de stand van zaken in de onco-urologische wetenschap en over de patiënten versie van onco-urologische zorgpaden.

Verder wil het bestuur van u weten welke informatie voor u belangrijk is om beslissingen te kunnen nemen over een voorgesteld behandeltraject.

Nadere informatie volgt.

Nieuwe video's online

We hebben diverse video's gemaakt over blaas- en nierkanker, alsook een integrale versie van het webinar van 12 december.Vraag van de maand februari

Leven met blaas- of nierkanker is benieuwd naar uw mening over diverse actuele onderwerpen. Via ‘Vraag van de maand’ leggen we u regelmatig een vraag voor. Wij waarderen het zeer wanneer u uw mening wilt geven. In februari willen we graag het volgende aan u voorleggen:

Concentratie van blaas- en nierkankerzorg betekent een verdere specialisatie van de zorg. Het gaat hier om behandelingen die niet vaak voorkomen (laag volume) en ingewikkeld ( hoog complex) zijn. Bij concentratie van de zorg vinden de minder voorkomende behandelingen op een kleiner aantal ziekenhuislocaties plaats en worden vaker door dezelfde specialisten uitgevoerd. Vindt u dit een goede ontwikkeling?

Klik hier om antwoord te geven op de vraag van de maand.

Voor meer informatie: Klik hier en hier.

Verwijsgids Kanker online

 Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL)
 lanceert de
Verwijsgids Kanker, een digitale
 wegwijzer voor ondersteuning en begeleiding
 bij kanker.

De verwijsgids is de eerste landelijk dekkende sociale kaart voor aanvullende zorg en begeleiding bij kanker, op ieder moment na diagnose. In de Verwijsgids Kanker staan onder meer gegevens van individuele zorgverleners, instellingen en patiëntenorganisaties.

Lees verder >>