Eerste wereldwijde onderzoek naar ervaring nierkankerpatiënten

6 september 2018

De Internationale Nierkankercoalitie (IKCC) is samen met Leven met blaas- of nierkanker en 24 andere patiëntenorganisaties gestart met een eerste wereldwijde onderzoek naar de ervaring van nierkankerpatiënten.
 
Mensen die leven met nierkanker en hun mantelzorgers ervaren soms kleine, maar soms ook grote problemen in hun dagelijkse leven. Dat kan zijn bij de diagnosestelling, tijdens de behandeling of soms jaren erna. Maar ook bij het verkrijgen van informatie, het kiezen van de behandeling of het omgaan met angst en vermoeidheid.  
 
IKCC, Leven met blaas- of nierkanker en andere betrokken nierkankerpatiëntenorganisaties willen beter inzicht krijgen in die verschillende problemen. Daarom zijn zij met dit wereldwijde onderzoek gestart. Met de informatie uit het onderzoek zullen zij beter en gerichter in staat zijn om te pleiten voor veranderingen en verbeteringen in het leven van nierkankerpatiënten. Door geografische verschillen in kaart te brengen, kunnen zij bovendien inzetten op best practices.
 
Leven met blaas- of nierkanker brengt u op de hoogte van de (onderzoeks)resultaten via de nieuwsbrief en het magazine.

Doe mee!
Doe mee aan dit wereldwijde onderzoek. De vragen van dit onderzoek staan in de Nederlandse taal. Deel uw ervaring met ons in ongeveer 10 tot 15 minuten. Alvast bedankt!