Kus nierkanker de wereld uit!

25 mei 2018

Donderdag 21 juni 2018 is het Wereld Nierkankerdag.
De International Kidney Cancer Coalition houdt sinds 2017 jaarlijks de World Kidney Cancer Q & A Day, een initiatief om de wereldwijde bewustwording van nierkanker verhogen.
 
Wat kan ik voor Q & A Day?
In de aanloop naar de tweede World Kidney Cancer Day in 2018, vraagt Leven met blaas- of nierkanker u mee te werken aan de internationale actie: “Kus nierkanker de wereld uit”.
Doe de quiz op worldkidneycancerday.org en deel de link via Facebook of andere netwerken met vrienden en vraag hen om hetzelfde te doen.

Onze groene lippen Quiz Master leidt u door de quiz om het bewustzijn van nierkanker te verhogen. Waarom  neemt nierkanker toe en wat zijn de vroege waarschuwingssignalen? Hoe kunnen we vroegtijdige opsporing van nierkanker bevorderen? Wat kunnen we doen om nierkanker te overleven?

Internationale samenwerking is nodig om  de groei van deze stille moordenaar te vertragen
Nierkanker is een stille ziekte en één van de snelst groeiende vormen van kanker in de wereld. Deze gestage toename in aantal gevallen van nierkanker is een wereldwijd gevaar voor de gezondheid. Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek gaat uit van een stijging van 22% ten opzichte van 338.000 in 2012 tot 413.000 gevallen per jaar in 2020. Een verklaring ervoor is niet heel duidelijk, maar deskundigen wijzen op risicofactoren zoals veroudering, obesitas, hoge bloeddruk en roken.

In de aanloop naar de tweede World Kidney Cancer Day, vraagt IKCC (International Kidney Cancer Coalition) mensen over de hele wereld om vragen te stellen en op zoek te gaan naar antwoorden om zo wereldwijde bewustwording van nierkanker verhogen