Late gevolgen van kanker: ‘doneer je ervaring’

17 oktober 2017

   Leven met blaas- of nierkanker, NFK en andere kankerpatiëntenorganisaties vragen gezamenlijk om aandacht voor de late gevolgen van kanker.

Hoe gaat u om met de gevolgen van (de behandeling van) kanker? Wilt u uw ervaring delen en anderen helpen?


Vragenlijst 'late gevolgen'
Vaak hebben mensen na de behandeling nog last van klachten, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, seksuele problemen, angst voor terugkeer van kanker, depressie of het werk niet goed kunnen uitvoeren. Dit zijn lange termijn gevolgen van kankerbehandelingen. We willen graag weten of uw leven ook is veranderd nadat u kanker hebt gekregen en hoe u daarmee omgaat. Hoe reageert de naaste omgeving? En waar hebt u als (ex-)kankerpatiënt behoefte aan?

Doe mee
De kankerpatiëntenorganisaties roepen gezamenlijk (ex-)kankerpatiënten, naasten en zorgprofessionals op om hun ervaringen omtrent de late gevolgen van kanker te delen. Doe mee en beantwoord de vragen. Ook als het al jaren geleden is, dat u de diagnose kanker kreeg. Invullen duurt ongeveer 5 minuten. U kunt de vragen tot en met 31 oktober 2017 beantwoorden.
We gebruiken de uitkomsten uit de vragenlijst voor gerichte acties. Met de hulp van de 'gedoneerde' ervaringen kunnen we zorgen dat er (nog) betere hulp, meer bewustwording en/of begeleiding komt voor mensen die leven met kanker. Zo zorgen we samen voor een betere kwaliteit van leven en zorg voor (ex-)kankerpatiënten.
 
Eenmalig meedoen of lid worden van Doneerjeervaring.nl

‘Doneer je ervaring’ is tweeledig. U kunt eenmalig anoniem meedoen aan een vragenlijst of lid worden van Doneerjeervaring.nl en vaker meedoen. Wanneer u lid wordt, krijgt u een e-mail wanneer er een nieuwe vragenlijst openstaat (gemiddeld zo’n vier keer per jaar).