Stem voor zinnige zorg: sneller naar huis na blaasverwijdering

17 mei 2018

‘Sneller naar huis na een blaasverwijdering’ is een initiatief van Maxima Medisch Centrum (MMC) en is genomineerd voor de Zinnige Zorg Award 2018. Deze award wordt uitgereikt door zorgverzekeraar VGZ om initiatieven te ondersteunen die de zorg beter en simpeler maken.

Sneller naar huis na een blaasverwijdering’ is een van de elf initiatieven die zijn genomineerd. Samen met een vakjury bepaalt het Nederlandse publiek welk initiatief als beste uit de bus komt door te stemmen op www.zinnigezorgaward.nl.


Sneller naar huis na blaasverwijdering

Een blaasverwijdering wordt in Maxima Medisch Centrum via kijkoperatie (laparoscopisch) gedaan. Bij de nominatie staat als toelichting over deze manier van opereren, dat: “De patiënt minder bloed verliest, sneller herstelt, met minder complicaties en een veel snellere genezing van de (kleine) wond. Hierdoor hoeft de patiënt minder lang in het ziekenhuis te blijven en is de ingreep een stuk minder pijnlijk en belastend.”

Maxima Medisch Centrum heeft samen met een patiënt een video gemaakt met daarin de voordelen van de kijkoperatie. Bekijk de video hier.

 

Zinnige Zorg Award
Zorgverzekeraar VGZ streeft naar zinnige zorg: betere zorg voor de patiënt tegen lagere kosten. VGZ zoekt naar vernieuwingen bij zorgaanbieders en geeft hier aandacht aan via de Zinnige Zorg Awards. De drie winnaars van de Zinnige Zorg Award krijgen financiële ondersteuning en praktische hulp van VGZ bij de verdere ontwikkeling van hun zorgvernieuwing.


Stemmen

De winnaars van de Zinnige Zorg Award worden bepaald door het Nederlandse publiek en een vakjury. Iedereen kan tot en met 27 mei zijn stem uitbrengen op het initiatief 'sneller naar huis na een blaasverwijdering’ of één van de andere initiatieven. Dinsdag 29 mei worden de vijf winnaars met de meeste stemmen van het publiek bekend gemaakt. Op de avond van de uitreiking bepaalt een vakjury de winnaar van de Zinnige Zorg Award 2018.

Stem voor zinnige zorg! Stemmen kan tot en met 27 mei 2018.