Nieuwe website voor hulp bij het kiezen van een ziekenhuis

Als je hoort dat je blaaskanker of nierkanker hebt, is het belangrijk dat je naar een ziekenhuis gaat dat gespecialiseerd is in jouw vorm van kanker. Maar hoe maak je die keuze? De nieuwe website ziekenhuiskiezenbijkanker.nl helpt je op weg.

Weet dat je een keuze hebt

Wanneer je net te horen hebt gekregen dat je kanker hebt, kan het moeilijk zijn om keuzes te maken. Veel mensen weten ook niet dat er verschillen zijn tussen ziekenhuizen in Nederland. Of dat er ziekenhuizen zijn met specifieke expertise in bepaalde vormen van kanker. Het kiezen van het juiste ziekenhuis kan belangrijk zijn voor een goed diagnosetraject, de meest geschikte behandelopties in de juiste volgorde, de juiste zorg tijdens de behandeling en om goed geïnformeerd samen met de medisch specialist te kiezen voor de best passende zorg.

Wat kun je zelf doen en ervaringen van anderen

Op ziekenhuiskiezenbijkanker.nl vind je een Checklist met vragen die je aan je arts kunt stellen over ziekenhuiskeuze. Daarnaast biedt de website verschillende ervaringsverhalen van mensen waarbij het kiezen van een ziekenhuis veel impact heeft gehad.

Meer over ziekenhuiskeuze

Voor wie meer wil weten over hoe de kankerzorg in Nederland georganiseerd is, de verschillende soorten ziekenhuizen en wat expertzorg precies is, is vernieuwde informatie beschikbaar. Ook wordt in verschillende animaties meer toelichting gegeven over deze onderwerpen.

Vergelijkbare berichten