Terugblik campagne Blaaskankermaand: Spot the Drop

In mei vroegen we extra aandacht voor blaaskanker. We waren heel actief op social media, niet alleen met berichten die zichtbaar waren voor onze eigen volgers, maar ook via een online campagne.

Online campagne op Facebook en Instagram

Jaarlijks krijgen ongeveer 6.800 mensen voor het eerst de diagnose blaaskanker. Bloed in je urine is het meest voorkomende symptoom van blaaskanker en het is belangrijk om dit vroeg te herkennen. Het spel Spot the Drop is ontwikkeld door de World Bladder Cancer Patient Coalition (WBCPC) om tijdens de blaaskankermaand meer aandacht te vragen voor het belang van vroege diagnose bij blaaskanker. Het spel meet hoe snel jij een druppel bloed kan zien op je scherm, omdat bloed in de urine meestal het eerste symptoom van blaaskanker is. In een online campagne op Facebook en Instagram hebben we mensen berichten over dit spel, en meer uitleg over blaaskanker, laten zien.

Resultaten boven verwachting

De resultaten die uit de campagne zijn gekomen zijn zeer boven verwachting. De campagne heeft in mei ongeveer twee keer een week gelopen en tijdens die campagne hebben ruim 116.000 mensen één van onze berichten op Facebook of Instagram gezien. Van deze mensen hebben meer dan 15.500 mensen doorgeklikt naar onze website. Dit is een enorm aantal als je het vergelijkt met een gemiddelde campagne op social media. We kunnen dus spreken van een zeer succesvolle campagne.

Volg jij ons al op social media?

  • Op Facebook en Instagram lezen patiënten en naasten ervaringsverhalen, delen we tips over leven met kanker en informeren we je over bijeenkomsten en nieuws van je vereniging.
  • Op Linkedin houden we professionals op de hoogte van ontwikkelingen in de blaas- en nierkankerzorg en delen we updates vanuit de vereniging.

Vergelijkbare berichten