Vind mensen zoals jij met de lotgenotenzoeker

Herkenning vinden bij een lotgenoot kan heel fijn zijn. Nu kun je met Lotgenotenzoeker van kanker.nl gericht zoeken naar zo’n lotgenoot. Dit kan iemand zijn die dezelfde behandeling heeft ondergaan als jij, of die tegen dezelfde problemen aanloopt. Ook kun je filteren op bijvoorbeeld regio of leeftijd. 

“Het mooiste is dat ik in de Lotgenotenzoeker gelijk iemand vond zoals ik, en dat is echt heel bijzonder. Ik werd er gewoon erg blij van.” 

Mariet (53 jaar) heeft een zeldzame vorm van kanker en komt zelden iemand tegen zoals zij. Terwijl herkenning vinden bij een lotgenoot heel fijn kan zijn. Vanaf deze week kun je met Lotgenotenzoeker van kanker.nl gericht zoeken naar zo’n lotgenoot. Dit kan iemand zijn die dezelfde behandeling heeft ondergaan als jij, of die tegen dezelfde problemen aanloopt. Ook kun je filteren op bijvoorbeeld regio of leeftijd.

Hoe werkt het?

Om de Lotgenotenzoeker te gebruiken, log je in met je kanker.nl account. Deze maak je binnen twee minuten aan. Daarna vul je in je profiel in wat je kwijt wil over jezelf. Om met een lotgenoot in contact te komen, moet de ander jou natuurlijk ook makkelijk kunnen vinden. Je kunt dit doen met een anonieme gebruikersnaam. Wel zo veilig. 

Het zoeken kan beginnen! Vink de filters aan die voor jou belangrijk zijn. Je ziet nu lotgenoten op het scherm. Door te klikken op hun profielkaartjes kom je meer over ze te weten. Een rood vinkje in het profiel betekent dat iemand (nog) niet openstaat voor contact. Staat er een groen vinkje bij? Dan kun je direct een privéberichtje sturen. Simpel en vrijblijvend, op het moment dat jíj dat wil.  

Ontdek het zelf in de Lotgenotenzoeker. Een digitale tool om zelf, op een veilige én vrijblijvende manier, in contact te komen met een lotgenoot. 

Vergelijkbare berichten