Nieuwe video’s over leven met blaas- en nierkanker

Tijdens onze contactdag hebben verschillende sprekers interessante presentaties gegeven voor onze leden en naasten. Om deze informatie met zoveel mogelijk patiënten met blaas- en nierkanker te kunnen delen, hebben we de presentaties opgenomen. Je vindt de video’s hiervan nu op onze website.

Nieuwe ontwikkelingen

Als patiënt is het soms moeilijk om bij te houden wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van jouw kankersoort. Daarom hebben we tijdens de contactdag een aantal professionals gevraagd om de ontwikkelingen rondom blaaskanker en nierkanker met ons te delen. Toine van der Heijden en Mira Franken gaven een presentatie over de stand van zaken rondom blaaskankerzorg. Patricia Zondervan vertelde ons over het nieuws rondom nierkankerzorg.

Leven met kanker

Naast de ontwikkelingen rondom blaaskanker- en nierkankerzorg waren er ook presentaties die te maken hebben met leven met kanker. Zo vertelde Marijke Wijnsma over intimiteit en seksualiteit bij kanker, een onderwerp dat vaak nog onbesproken blijft. En Leontine Maas-Nederend gaf een presentatie over ondersteuning en zorg als je niet meer beter wordt. 

Vergelijkbare berichten