Lotgenotencontact

Heb jij of je naaste de diagnose blaas- of nierkanker gekregen? Waarschijnlijk heb je veel vragen. Veel mensen hebben behoefte om te praten met iemand die hetzelfde meemaakt of heeft meegemaakt. Als patiëntenvereniging brengen wij lotgenoten met elkaar in contact. Zo kun je jouw ervaringen uitwisselen en je angsten, onzekerheden en verdriet delen.

Persoonlijk contact met een lotgenoot

Onze coördinator lotgenotencontact Willem Peters gaat graag met je in gesprek. Bij hem kun je je verhaal kwijt. Willem gaat daarna binnen de vereniging op zoek naar iemand die jou kan steunen. Op welke manier je contact wil hebben, kun je met hem bespreken. Veel mensen vinden telefonisch fijn, maar misschien werkt mailen voor jou beter.  

Mensen met wie Willem je in contact kan brengen, hebben zich beschikbaar gesteld voor lotgenotencontact. Zij hebben bijvoorbeeld ervaring met een specifieke operatie, een aanvullende medische behandeling of met therapieën om de lichamelijke of geestelijke conditie te versterken. Ze kennen bepaalde ziekenhuizen of specialisten. Degene met wie jij in contact komt is geen professional en zal zich ook niet zo opstellen. Wel kan deze persoon je tips geven waar je meer informatie kan vinden of opvragen. Een lotgenoot is er dus speciaal voor jou en staat je graag te woord. Om een luisterend oor te bieden en ervaringen uit te wisselen. 

Op maandag tot en met vrijdag kun je Willem bellen via 088 002 97 95

Liever mailen? Dat kan natuurlijk ook. Stuur Willem een e-mail via info@blaasofnierkanker.nl 

Kom naar onze contactdag!

Ieder jaar organiseren we een landelijke contactdag. Op deze dag kunnen mensen met blaaskanker, nierkanker en hun naasten elkaar ontmoeten. Het is een dag met een ongedwongen sfeer waarbij volop ruimte is om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen. De contactdag vindt meestal in oktober plaats. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte.

Andere manieren van lotgenotencontact 

De website kanker.nl heeft naast veel informatie ook verschillende mogelijkheden voor lotgenotencontact. Zo zijn er gespreksgroepen en kun je anderen zoals jezelf vinden via de Lotgenotenzoeker. Ook geven ze meer informatie over Centra voor leven met en na kanker (vroeger: inloophuizen). Kijk op kanker.nl/lotgenoten.