Word vrijwilliger

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Samen kunnen we ons inzetten voor alle mensen met blaaskanker, nierkanker en hun naasten. Wil je meedenken, meeluisteren, meeschrijven, meediscussiëren of meehelpen bij onze vereniging? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vacatures

Penningmeester

Geplaatst op
Ben jij een financieel professional die graag zijn of haar expertise wil inzetten voor het verbeteren van het leven van patiënten getroffen door blaas- of nierkanker? Patiëntenvereniging blaas of nierkanker…

Bestuurslid Communicatie

Geplaatst op
Wil jij je passie voor communicatie inzetten om het leven van patiënten getroffen door blaas- of nierkanker te verbeteren? Patiëntenvereniging blaas of nierkanker zoekt een enthousiast en creatief bestuurslid communicatie…

Patiëntenvereniging blaas- of nierkanker kan niet zonder vrijwilligers. Als vrijwilliger kun je je wekelijks, maandelijks of eenmalig inzetten. Jouw hulp is altijd welkom. Vul het aanmeldformulier in.

Voorbeelden van vrijwilligerswerk:

 • Is jouw behandeling voor blaas- of nierkanker afgerond? Jouw verhaal kan iemand helpen die nog aan het begin van het traject staat. Door jouw ervaringsverhaal te delen kan iemand anders herkenning en troost vinden. Je mag je eigen verhaal opschrijven of je kunt hier hulp bij krijgen. 
 • Wil jij anderen te woord staan die op zoek zijn naar een lotgenoot? Telefonisch of via mail? Meld je dan aan voor de groep van mensen die beschikbaar zijn voor lotgenotencontact.  
 • Als vereniging willen we graag meer inzetten op regionaal lotgenotencontact. Hiervoor zoeken we mensen die dit kunnen organiseren, praktisch en inhoudelijk. 
 • Het doorontwikkelen van onze eigen informatiematerialen. Alle informatie up-to-date houden kost veel tijd. Denk aan de informatie op de website, brochures, maar ook video’s. Of misschien heb je zelf goede ideeën hierover. Wil jij je steentje bijdragen?  
 • De redactie van het magazine is ook altijd op zoek naar vrijwilligers. Heb jij ervaring met het schrijven van teksten? Neem gerust contact op voor meer informatie.  
 • Wil je opkomen voor de belangen van mensen met blaas- of nierkanker? Vanuit de vereniging zitten er verschillende vrijwillige vertegenwoordigers in werkgroepen en projecten. Denk hierbij aan het meelezen van patiënteninformatie op websites als thuisarts.nl en kanker.nl of van ziekenhuizen, het deelnemen aan werkgroepen voor nieuwe keuzehulpen of werkgroepen voor meer transparantie vanuit ziekenhuizen.  
 • Ook het bestuur van de vereniging bestaat uit vrijwilligers. Heb je de ambitie om bestuurslid te worden? We gaan graag met je in gesprek! 
 • Heb je een ander idee om je in te zetten als vrijwilliger? We horen het heel graag! 

Wat betekent het voor jou?

Het doen vrijwilligerswerk geeft veel voldoening. En natuurlijk proberen we jou zo goed mogelijk te ondersteunen bij je taken. De voordelen van vrijwilliger zijn bij onze vereniging: 

 • Je doet leuke nieuwe contacten op binnen de vereniging. We zoeken samen naar een functie die bij je past. 
 • Je wordt uitgenodigd voor alle bijeenkomsten van de vereniging. 
 • We helpen je met het verbeteren van je kennis en vaardigheden. Dit kan soms met een korte training, workshop of door deel te nemen aan een congres. De mogelijkheden zijn bekend bij onze secretaris.  
 • Je mag ook bij PGOsupport cursussen volgen. PGOsupport ondersteunt patiëntenvereningen op allerlei terreinen. PGOsupport biedt cursussen aan zoals lotgenotencontact, belangenbehartiging en het beoordelen van onderzoeksvoorstellen. Welke cursus voor jou geschikt is, overleggen we samen. 
 • Maak je reiskosten of andere kosten? Die vergoeden we natuurlijk.  

Overtuigd? Of wil je liever nog meer informatie? Vul het aanmeldformulier in en we nemen contact met je op.